Praktijkinfo

Uurtarief

Het uurtarief bedraagt 60 euro per uur. Afhankelijk van jouw situatie of indicatie, kan in overleg een persoonsgebonden afwijkend bedrag gerekend worden.

Vakantiesluiting

Ten minste drie weken aaneengesloten in de zomer en twee weken aaneengesloten in de winter is de praktijk gesloten.

Ziek of afwezig

Annuleer een afspraak wanneer mogelijk 24 uur vooraf. Mocht onverhoopt de afspraak binnen 24 uur voorafgaand aan de ingeplande tijd afgezegd worden, dan worden de kosten voor de afspraak voor de helft in rekening gebracht. De lege tijd die vervolgens ontstaat, zal altijd gevuld worden met het doen van voorbereidingen en/of verslaglegging ten behoeve van jouw begeleiding.

Bij ziekte of afwezigheid van de begeleider, vervalt de afspraak voor die week. Soms kan het voorkomen dat voorgesteld wordt de afspraak digitaal plaats te laten vinden in plaats van in de praktijk.

Werkwijze

Een begeleidingstraject bestaat uit de volgende fasen:

Kennismaken
Elkaar leren kennen en jouw hulpvraag duidelijk krijgen. Deze fase kan één of meerdere afspraken omvatten. Soms is jouw hulpvraag direct duidelijk, soms gaan we daar samen naar op zoek. In deze fase kunnen tevens onderzoeksinstrumenten zoals vragenlijsten en testen ingezet worden om wie jij bent en wat jouw behoeften zijn nog duidelijker te krijgen. Er wordt aan het eind van deze fase een begeleidingsplan voor jou geschreven.

Uitproberen
Samen onderzoeken we wat jou het beste helpt. Ieder mens zit anders in elkaar, heeft andere voorkeuren en andere leerstijlen. We zullen verschillende tips, oefeningen, adviezen en hulpmiddelen uitproberen om te kijken wat goed bij jou past. Soms zal je een advies niet passend vinden, en soms zal ineens blijken dat een tip voor jou in de praktijk goed werkt. Er wordt contact gezocht met jouw systeem, wanneer wenselijk of noodzakelijk. Denk hierbij aan jouw ouders of kinderen, school of werk of andere hulpverleners die betrokken zijn.

Gedragsverandering
We gaan aan de slag om dat wat jou helpt, in jouw dagelijks leven te integreren. Dit vraagt om gedragsverandering: je gaat anders leren denken, of anders doen; je gaat bepaalde activiteiten inplannen in jouw dag en/of gebruik maken van hulpmiddelen. Zeker wanneer er sprake is van autisme, kan deze fase lastig zijn. Er is veel oefening en veel herhaling nodig voordat verandering werkelijk komt. En vooral: veel geduld. Deze fase kan weken, maanden en soms zelfs jaren in beslag nemen. Er wordt motivatie en inzet van jou verwacht. Er wordt jou kennis en advies aangereikt, maar jijzelf bent de enige die kan zorgen voor verandering, voor verbetering en voor antwoord op jouw hulpvraag.

Evaluatie
Tussendoor evalueren we hoe de begeleiding gaat. Je mag altijd aangeven: wat vind je fijn, en wat je vind je niet zo fijn in de begeleiding? Samen kijken we of de begeleiding goed bij jou aansluit, of dat er wellicht een andere (type) hulpverlener beter bij jou past. Het begeleidingsplan wordt voortdurend bijgesteld zodat het plan op ieder moment goed past bij jouw situatie.

Afronding
Het begeleidingstraject wordt afgerond wanneer:

  • De hulpvraag beantwoord is
  • Er geen klik is tussen jou en de begeleider
  • Er geen motivatie voor de begeleidingsafspraken (meer) is en er geen motivatie is om wat tijdens de begeleidingsafspraken besproken wordt, in de praktijk uit te voeren
  • Een mogelijke andere reden, zoals verhuizing of ziekte

Vergoeding

Autismebegeleiding kan ingezet worden vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN). Dit betekent dat je zelf de begeleiding niet hoeft te betalen. WIJEindhoven en een specialist van de gemeente, kijken samen met jou of je voor deze financieringsvormen vanuit de gemeente in aanmerking komt. Wil je hier meer informatie over lezen, of wil je weten waar je financiering aan kan vragen?
Kijk dan eens op deze website:
Gemeente eindhoven informatie

Postadres

Luyckershofke 56
5243 WD Rosmalen

Contactgegevens

Mail: mail@josinevanboxmeer.nl

Openingstijden

Dinsdag
09.00 - 17.00 uur
Woensdag
09.00 - 17.00 uur
Vrijdag
13.00 - 17.00 uur
Zaterdag
12.00 - 17.00 uur

Meer over Josine